Mennyiség(hozam) | |
---|---|
Elk. idő | 30 perc |
Főzési idő | 20 perc |
Teljes idő | 50 perc |
Epercsemege
Olvaszd meg a vajat és keverd hozzá a kristálycukrot. Add hozzá a tojást és az eperdzsemet. Keverd teljesen simára, majd tedd a masszába az eper esszenciát, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Végül add hozzá a vágott diót meg a lisztet, és az egészet alaposan keverd össze.
Tedd a tésztát fél órára a hűtőszekrénybe, hogy kissé megdermedjen.
Formálj diónyi golyókat a tésztából, és egyenként hempergesd meg őket a porcukorban. Tedd a tepsibe egymástól 6-7 cm távolságra a golyókat, és mindegyik közepébe nyomd bele mélyen a hüvelykujjadat.
Amikor az eperszemek még fagyosak, vágd őket félbe (ha nagyok a süti golyókhoz, akkor negyedeld). Héjas felükkel fölfelé helyezd a sütemények közepén lévő mélyedésekbe.
Előmelegített sütőben 190 C°-on süsd 10-12 percig. Hagyd a tepsiben hűlni 2 percig, majd tedd tortarácsra, amíg teljesen kihűl. Tálalás előtt szórd meg a sütiket porcukorral, és rendezgesd egy szép tálra.
(Variációként elkészítheted mag nélküli málnadzsemmel, friss málnaszemekkel a tetején.)
A savanykás eperdarabok csodásak az édes süteménnyel. Carrie Rhodes egyenesen imádja.
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer