Jelenlegi hely

Epercsemege

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Cookies
Elk. idő
30 perc
Főzési idő
20 perc
Teljes idő
50 perc

Leírás

Epercsemege

Hozzávalók

100 grams
Vaj
80 grams
Kristálycukor
1
Tojás (csak villával verd fel)
2 evőkanál
Eperdzsem (mag nélküli)
1 teáskanál
Eper esszencia (eper esszencia (vagy vanília, ha nem kapsz eprest))
1⁄2 teáskanál
Sütőpor
1⁄4 teáskanál
Szódabikarbóna
1⁄4 teáskanál
80 grams
Pekándió (vágott dió vagy pekándió)
200 grams
Liszt (nem kell átszitálni)
3 evőkanál
Porcukor
1 csomag
Eper (fagyasztott eper a díszítéshez (vagy 25 dkg friss eper, ha éppen kapható) )

Elkészítés

Olvaszd meg a vajat és keverd hozzá a kristálycukrot. Add hozzá a tojást és az eperdzsemet. Keverd teljesen simára, majd tedd a masszába az eper esszenciát, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Végül add hozzá a vágott diót meg a lisztet, és az egészet alaposan keverd össze.
Tedd a tésztát fél órára a hűtőszekrénybe, hogy kissé megdermedjen.
Formálj diónyi golyókat a tésztából, és egyenként hempergesd meg őket a porcukorban. Tedd a tepsibe egymástól 6-7 cm távolságra a golyókat, és mindegyik közepébe nyomd bele mélyen a hüvelykujjadat.
Amikor az eperszemek még fagyosak, vágd őket félbe (ha nagyok a süti golyókhoz, akkor negyedeld). Héjas felükkel fölfelé helyezd a sütemények közepén lévő mélyedésekbe.
Előmelegített sütőben 190 C°-on süsd 10-12 percig. Hagyd a tepsiben hűlni 2 percig, majd tedd tortarácsra, amíg teljesen kihűl. Tálalás előtt szórd meg a sütiket porcukorral, és rendezgesd egy szép tálra.
(Variációként elkészítheted mag nélküli málnadzsemmel, friss málnaszemekkel a tetején.)

Megjegyzések

A savanykás eperdarabok csodásak az édes süteménnyel. Carrie Rhodes egyenesen imádja.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer