Jelenlegi hely

Fekete-fehér sütemény

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Cookies
Elk. idő
Főzési idő
20 perc
Teljes idő
20 perc

Leírás

Fekete-fehér sütemény

Hozzávalók

200 grams
Csokoládé (összetördelt)
150 grams
Vaj
300 grams
Barnacukor
4
Tojás
2 teáskanalak
Vaníliaaroma
2 teáskanalak
Sütőpor
1 teáskanál
400 grams
Liszt (nem kell átszitálni)
80 grams
Porcukor (egy kis tálkában)

Elkészítés

Olvaszd meg a csokoládét a vajjal együtt. (Mikrohullámú sütőben melegítsd a legmagasabb fokozaton 2 percig, majd keverd simára.) Keverd bele a cukrot, és hagyd ki¬hűlni. Egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyik után alaposan keverd össze. Tedd bele a vaníliaaromát, a sütőport és a sót. Add hozzá a lisztet, és alaposan dolgozd össze.
Legalább 4 órára rakd a hűtőszekrénybe. (Ha egy éjszakán át hűtöd, még jobb.)
A sütés megkezdése előtt melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, a sütőrács középen legyen. Nedves kézzel formázz dió nagyságú golyókat. (Maszatolással jár, - ha gondolod, húzz műanyag kesztyűt.) Ejtsd a tésztagolyókat a porcukros tálkába, és rázogasd körbe őket, amíg a porcukor egyenletesen bevonja a golyókat. (Ha nagyon felmelegszik a tészta, tedd vissza a hűtőbe, amíg ismét tudsz dolgozni veje.)
Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástál 7-8 cm távolságra. Süsd 200°C-on 12-14 percig. 2 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd tedd át tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer