Mennyiség(hozam) | |
---|---|
Elk. idő | 30 perc |
Főzési idő | 10 perc |
Teljes idő | 40 perc |
Mandulás csók
Mikrohullámú készülékben használható keverőtálban olvaszd meg a vajat. Add hozzá a kétféle cukrot, a vaníliát és a mandulaaromát. Keverd alaposan össze, majd szórd bele a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Jól keverd össze.
Őröld meg a mandulát (őrlés után mérd ki). Alaposan keverd hozzá a tálban lévő masszához. Öntsd bele a felvert tojásokat, és ismét keverd össze. Majd add hozzá a lisztet, és addig keverd, ameddig sima tésztát kapsz.
Pár percig hagyd megszilárdulni a tésztát. Azután dió nagyságú golyókat formálj belőle, és kizsírozott sütőlapra helyezd el egymástól 7-8 cm távolságra.
Előmelegített sütőben 175°C-on 10 percig kell sütni, vagy amíg a tészta szélei éppen aranybarnák lesznek. 2 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd rakd át tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.
(Norman azt mondja, mindig is azt szerette volna, hogy a marcipánnak olyan íze legyen, mint ennek a süteménynek.)
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer