Jelenlegi hely

Mandulás csók

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Cookies
Elk. idő
30 perc
Főzési idő
10 perc
Teljes idő
40 perc

Leírás

Mandulás csók

Hozzávalók

100 grams
Vaj (olvasztott)
200 grams
Kristálycukor
50 grams
Barnacukor
1 teáskanál
Vaníliaaroma
1 teáskanál
Mandulaaroma
1 teáskanál
Szódabikarbóna
1 teáskanál
Sütőpor
1 teáskanál
Só ((ha sós mandulát használsz, a sót csökkentsd fél teáskanálnyira))
100 grams
Mandula (őrölt)
2
Tojás
300 grams
Liszt
100 grams
Csokoládé Chips

Elkészítés

Mikrohullámú készülékben használható keverőtálban olvaszd meg a vajat. Add hozzá a kétféle cukrot, a vaníliát és a mandulaaromát. Keverd alaposan össze, majd szórd bele a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Jól keverd össze.
Őröld meg a mandulát (őrlés után mérd ki). Alaposan keverd hozzá a tálban lévő masszához. Öntsd bele a felvert tojásokat, és ismét keverd össze. Majd add hozzá a lisztet, és addig keverd, ameddig sima tésztát kapsz.
Pár percig hagyd megszilárdulni a tésztát. Azután dió nagyságú golyókat formálj belőle, és kizsírozott sütőlapra helyezd el egymástól 7-8 cm távolságra.
Előmelegített sütőben 175°C-on 10 percig kell sütni, vagy amíg a tészta szélei éppen aranybarnák lesznek. 2 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd rakd át tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.

Megjegyzések

(Norman azt mondja, mindig is azt szerette volna, hogy a marcipánnak olyan íze legyen, mint ennek a süteménynek.)

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer