Mennyiség(hozam) | |
---|---|
Elk. idő | 30 perc |
Főzési idő | 15 perc |
Teljes idő | 45 perc |
Dióska
A vajjal együtt olvaszd meg a csokoládét (magas fokozaton mikrohullámú készülékben 2 percig, majd keverd simára). Add hozzá a cukrot, és hagyd kihűlni. Egyenként üsd bele a tojásokat, mindegyik tojás után alaposan keverd össze. Keverd bele a vaníliát, a sütőport és a sót. Add hozzá a lisztet is, majd alaposan keverd össze, végül szórd bele és keverd hozzá a diót.
Legalább 4 órára tedd hűtőszekrénybe a tésztát. Ha egész éjszaka ott van, annál jobb.
Formálj a kezeddel dió nagyságú golyókat. (Ez nagyon ragacsos - ha úgy gondolod, viselj műanyag kesztyűt. Ha a tészta túlságosan felmelegszik a formálás közben, rakd vissza a hűtőszekrénybe.)
A tésztagolyókat dobd a kristálycukros tálba, és görgesd meg, hogy mindenütt bevonja a cukor. Ezután tedd őket kizsírozott sütőlapra, egymástól 7-8 cm távolságra. Bezsírozott lapos fakanállal lapítsd le őket.
Előmelegített sütőben 175°C-on süsd 12-14 percig, 2 percig hagyd a sütőlapon kihűlni, majd tedd át őket tortarácsra. (Ha túl sokáig maradnak a sütőlapon, ragadni fognak.)
(Delores szerint ennek a sütinek olyan íze van, mint a karamellcukorkának, amelyet gyerekkorában annyira imádott. És még azt is mondta, hogy a sütit azért szereti jobban, mert az nem húzza ki a fogtöméseit.)
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer