Jelenlegi hely

Dióska

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Cookies
Elk. idő
30 perc
Főzési idő
15 perc
Teljes idő
45 perc

Leírás

Dióska

Hozzávalók

100 grams
Csokoládé Chips
120 grams
Barnacukor
70 grams
Vaj
4
Tojás
2 teáskanalak
Vaníliaaroma
2 teáskanalak
Sütőpor
1 teáskanál
300 grams
Liszt
150 grams
Dió (finomra vágott)

Elkészítés

A vajjal együtt olvaszd meg a csokoládét (magas fokozaton mikrohullámú készülékben 2 percig, majd keverd simára). Add hozzá a cukrot, és hagyd kihűlni. Egyenként üsd bele a tojásokat, mindegyik tojás után alaposan keverd össze. Keverd bele a vaníliát, a sütőport és a sót. Add hozzá a lisztet is, majd alaposan keverd össze, végül szórd bele és keverd hozzá a diót.
Legalább 4 órára tedd hűtőszekrénybe a tésztát. Ha egész éjszaka ott van, annál jobb.
Formálj a kezeddel dió nagyságú golyókat. (Ez nagyon ragacsos - ha úgy gondolod, viselj műanyag kesztyűt. Ha a tészta túlságosan felmelegszik a formálás közben, rakd vissza a hűtőszekrénybe.)
A tésztagolyókat dobd a kristálycukros tálba, és görgesd meg, hogy mindenütt bevonja a cukor. Ezután tedd őket kizsírozott sütőlapra, egymástól 7-8 cm távolságra. Bezsírozott lapos fakanállal lapítsd le őket.
Előmelegített sütőben 175°C-on süsd 12-14 percig, 2 percig hagyd a sütőlapon kihűlni, majd tedd át őket tortarácsra. (Ha túl sokáig maradnak a sütőlapon, ragadni fognak.)

Megjegyzések

(Delores szerint ennek a sütinek olyan íze van, mint a karamellcukorkának, amelyet gyerekkorában annyira imádott. És még azt is mondta, hogy a sütit azért szereti jobban, mert az nem húzza ki a fogtöméseit.)

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer