Mennyiség(hozam) | |
---|---|
Elk. idő | 30 perc |
Főzési idő | 15 perc |
Teljes idő | 45 perc |
Ehhez a süteményhez nem kell tojás.
Egy mikrohullámozásra alkalmas nagy tálban olvaszd meg a vajat. Ha szobahőmérsékletre hűlt, keverd bele a barnacukrot és a mézet. Add hozzá a szódabikarbónát, a sót meg a fahéjat, és alaposan keverd össze a masszát, majd add hozzá a citromlevet is.
Tedd a liszt felét a tálba, és jól keverd össze az egészet. Folyamatosan keverd, közben lassan és apránként öntsd hozzá a tejet, majd add hozzá a maradék lisztet, és addig keverd, ameddig sima nem lesz a tésztád.
Legömbölyített szélű teáskanállal adagolj halmocskákat a tésztából egy nem kizsírozott tepsire, egymástól 7-8 cm távolságra. Minden egyes süti tetejére tegyél 3 szem mazsolát: kettőt a szemnek, egyet pedig a szájnak.
Előmelegített sütőben 190°C-on süsd 10-12 percig. Hagyd a sütiket 2 percig a tepsiben hűlni, majd tedd át a sütőrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Immelda Giese, Coultas atya házvezetőnője 3 tucat Babaarc sutit rendelt az atya ministránsainak. Amikor bejött elvinni a rendelést, az egyik süti pontosan úgy nézett ki, mint Teréz anya. (Immelda gondolta így; nem én!) Utoljára azt hallottam, hogy Immelda megpróbálta rávenni Coultas atyát, hogy tegye ki a süteményt a Szent Péter egyik vitrinjébe.
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer