Jelenlegi hely

Kesuropogós

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Cookies
Elk. idő
20 perc
Főzési idő
15 perc
Teljes idő
35 perc

Leírás

Kesuropogós

Hozzávalók

200 grams
Vaj (olvasztott)
450 grams
Kristálycukor
2 teáskanalak
Vaníllia
2 evőkanál
Méz
1 1⁄2 evőkanál
Szódabikarbóna
1 teáskanál
Sütőpor
1⁄2 teáskanál
150 grams
Kesudió (finomra őrölt sós kesudió (dióval is helyettesítheted))
2
Tojás (elég villával felverni)
420 grams
Liszt (nem kell átszitálni)

Elkészítés

A keverőtálban olvaszd meg a vajat a mikro sütőben. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliát és a mézet. Addig keverd, amíg egységes masszát kapsz, majd szórd bele a szódabikarbónát, a sütőport és a sót és alaposan dolgozd össze az egészet.
Az őrölt kesudiót keverd a masszába. Öntsd hozzá a felvert tojást, azzal is dolgozd össze. Majd add hozzá a lisztet is, és addig keverd, amíg sima tésztát kapsz.
Néhány percig pihentesd a tésztát. Formálj kisebb dió méretű golyókat, helyezd őket kizsírozott sütőlapra, egymástól 8-10 cm távolságra. (Ezek a tésztagolyók megszélesednek, ezért nagyon kicsire kell gyúrni őket. Ha a tészta nagyon ragad, és nem tudsz golyókat formálni belőle, pár percre rakd a hűtőszekrénybe, majd próbálkozz újra.)
Lapítsd le a golyókat egy fakanállal vagy a makulátlanul tiszta tenyereddel, de épp csak annyira, hogy ne guruljanak szét, amikor berakod a tepsit a sütőbe.
Előmelegített sütőben süsd 175°C-on 10-12 percig, vagy amíg a szélei aranybarnák lesznek. 2 percig hagyd a tepsiben hűlni, majd tedd tortarácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

Megjegyzések

Anya szerint egy kis kocka tejcsokoládét kellene a golyók közepébe raknom, de szerinte MINDIG csokit kéne tenni a süteményeimbe.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer