Mennyiség(hozam) | |
---|---|
Elk. idő | 20 perc |
Főzési idő | 15 perc |
Teljes idő | 35 perc |
Kesuropogós
A keverőtálban olvaszd meg a vajat a mikro sütőben. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliát és a mézet. Addig keverd, amíg egységes masszát kapsz, majd szórd bele a szódabikarbónát, a sütőport és a sót és alaposan dolgozd össze az egészet.
Az őrölt kesudiót keverd a masszába. Öntsd hozzá a felvert tojást, azzal is dolgozd össze. Majd add hozzá a lisztet is, és addig keverd, amíg sima tésztát kapsz.
Néhány percig pihentesd a tésztát. Formálj kisebb dió méretű golyókat, helyezd őket kizsírozott sütőlapra, egymástól 8-10 cm távolságra. (Ezek a tésztagolyók megszélesednek, ezért nagyon kicsire kell gyúrni őket. Ha a tészta nagyon ragad, és nem tudsz golyókat formálni belőle, pár percre rakd a hűtőszekrénybe, majd próbálkozz újra.)
Lapítsd le a golyókat egy fakanállal vagy a makulátlanul tiszta tenyereddel, de épp csak annyira, hogy ne guruljanak szét, amikor berakod a tepsit a sütőbe.
Előmelegített sütőben süsd 175°C-on 10-12 percig, vagy amíg a szélei aranybarnák lesznek. 2 percig hagyd a tepsiben hűlni, majd tedd tortarácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
Anya szerint egy kis kocka tejcsokoládét kellene a golyók közepébe raknom, de szerinte MINDIG csokit kéne tenni a süteményeimbe.
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer