Jelenlegi hely

Csokoládés kaptár

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Servings
Elk. idő
1 óra
Főzési idő
1 óra
Teljes idő
2 óra

Leírás

Csokoládés kaptár

Hozzávalók

180 grams
Liszt (alsó réteghez)
30 grams
Kakaópor (alsó réteghez)
120 grams
Kristálycukor (alsó réteghez)
150 grams
Vaj (alsó réteghez)
250 grams
Krémsajt (felső réteghez/puha krémsajt (ízesítés nélküli, natúr))
2 deciliters
Majonéz (felső réteghez)
150 grams
Kristálycukor (felső réteghez)
4
Tojás (felső réteghez)
300 grams
Csokoládé Chips (felső réteghez)
2 teáskanalak
Vaníliaaroma (felső réteghez)

Elkészítés

Az alsó réteghez keverd össze a száraz hozzávalókat, majd vágd bele a puha vajat (ezt acélpengés konyhai robotgéppel is megteheted, ha nagyobb darabokra vágott fagyos vajat használsz). Dolgozd masszává az összetevőket.
A keveréket terítsd szét egy tapadásgátló sütőspray-vel befújt 23x32 cm-es tortaforma alján, és nyomogasd le egy spatulával.
Előmelegített sütőben 175°C-on 15 percig süsd (ne kapcsold ki a sütőt, szükséged lesz rá a második lépéshez is).
(A felső réteget kézzel is csinálhatod, de elektromos mixerrel sokkal egyszerűbb.)
Puhítsd meg a krémsajtot, és addig keverd a majonézzel, amíg sima nem lesz. Fokozatosan add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat, és mindegyik után keverj rajta.
Mikrohullámú készülékben 3 perc alatt olvaszd meg a csokoládét (a csoki chips talán megtartja a formáját, úgyhogy keverni kell, ha nem olvadtak meg teljesen). 1-2 percig hagyd hűlni, majd fokozatosan add hozzá a krémhez és alaposan keverd össze vele. Végül add hozzá a vaníliát is.
Az elkészült keveréket öntsd a megsütött tésztára.
Az előmelegített sütőben 175°C-on süsd 35 percig. Hagyd szobahőmérsékletre lehűlni, majd legalább 4 órára tedd hűtőszekrénybe.
A szeleteket tetszés szerint díszítheted eperrel, tejszínhabbal vagy porcukorral.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer