Jelenlegi hely

Egzotikus csók

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Cookies
Elk. idő
Főzési idő
Teljes idő

Leírás

Egzotikus csók

Hozzávalók

400 grams
Liszt
2 teáskanalak
Sütőpor
200 grams
Vaj
250 grams
Barnacukor
150 grams
Fehér csokoládé (tördeld apró darabkákra)
150 grams
Aszalt gyümölcs (apróra vágott egzotikus de ha nem annyira egzotikus, az sem baj)
1
Citrom (reszelt héja)
2
Tojás
1 1⁄2 deciliter
Víz

Elkészítés

Szitáld a lisztet és a sütőport egy keverőtálba. A vajat morzsold el a liszttel. Keverd bele a cukrot, a felaprított csokit és aszalt gyümölcsöt. Add hozzá a citromhéjat, a to¬jást, és annyi vizet, hogy a tészta kellően lágy legyen.
Kikent vagy kibélelt sütőlapra helyezz evőkanálnyi tészta halmocskákat egymástól 7-8 cm távolságra, majd a kanál hátával kissé lapítsd el őket. 190 °C-on süsd 10-12 per¬cig (akkor kész, ha szép aranysárgára pirul). Hagyd a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortarácsra, amíg teljesen ki nem hűl. (A rács fontos, ettől fog egyenletesen lehűlni.)

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer