Prep time: 20 perc | Cooking time: 15 perc | Total time: 35 perc |
Fahéjas csemege
Tésztagolyó-bevonathoz:
5 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
Olvaszd meg a vajat, add hozzá a cukrot és keverd össze Amíg felvered a tojásokat, hagyd szobahőmérsékleten majd keverd hozzá a tojásokat is. Adagold, hozzá a vaníliát, a fahéjat, a szódabikarbónát, a borkősav-port és sót. Jó alaposan keverd össze. Részletekben szórd belei lisztet, és minden adag liszt után keverd a tésztát.
Kézzel formálj belőle dió nagyságú golyókat. (Ha a tészta túlságosan ragadós, tedd be egy órára a hűtőbe.)
Keverd össze a cukrot és a fahéjat egy kis tálban, forgasd meg benne a tésztagolyókat. Kizsírozott sütőlapra egymástól 7-8 cm távolságra tedd, lisztezett lapos fakanállal lapítsd le a golyókat.
Előmelegített sütőben 165°C-on süsd 10-15 percig. (Egye kicsit aranyszínűeknek kell lenniük a széleken.) 2 percig hagyd a sütőlapon hűlni, majd tedd sütőrácsra és azon hagyd kihűlni.
(Lisa nagyon szereti ezt a süteményt volt alkalom, amikor legalább egy fél tucatot megevett egy üttében.)