Epres-habos kocka


Prep time: 1 óraCooking time: 45 percTotal time: 1 3⁄4 hours

Leírás

Epres-habos kocka

Hozzávalók

120 grams
Liszt (alsó réteghez/nem kell átszitálni)
1⁄2 teáskanál
Só (alsó réteghez)
100 grams
Vaj (alsó réteghez)
2 teáskanalak
Habtejszín (alsó réteghez)
60 grams
Liszt (alsó réteghez/nem sajtóhiba, a következő réteghez szükséges)
80 grams
Kristálycukor (alsó réteghez)
700 grams
Eper (alsó réteghez/szeletelt eper (helyettesítheted őszibarackkal vagy fekete cseresznyével))
80 grams
Kristálycukor (felső réteghez)
1 evőkanál
Liszt (felső réteghez)
2
Tojás (felső réteghez/csak villával verd fel)
2 deciliters
Habtejszín (felső réteghez)
1 teáskanál
Vaníliaaroma (felső réteghez/vagy ha van, akkor eper)

Elkészítés

Vajazz ki, vagy fújj be sütőspray-vel egy 23x32 cm-es tortaformát.
Egy kis tálban keverd össze a 12 dkg lisztet meg a sót. Dolgozd el vele a vajat és a 2 evőkanálnyi tejszínt (konyhai robotgéppel is megcsinálhatod, ha úgy tetszik). A lágy tésztaalapot nyomkodd a sütőformád aljára.
Keverd össze a 6 dkg lisztet a cukorral, hintsd meg vele a tortaformában lévő tésztát, a tetején pedig helyezd el a fölszeletelt epret (vagy más gyümölcsöt).
A felső réteghez keverd össze a cukrot és a lisztet, add hozzá a felvert tojást, a tejszínt meg a vaníliát (vagy más esszenciát), s ha simára összedolgoztad, öntsd a keveréket a tepsiben lévő gyümölcsre.
Előmelegített sütőben süsd 190°C-on 40-50 percig, vagy amíg a teteje halványbarna lesz. Hűtsd ki sütőrácson, majd tedd a hűtőszekrénybe.
Melegen vagy lehűtve is tálalhatod, édesített tejszínhabbal vagy fagylalttal.

magyar