Prep time: 1 óra | Cooking time: 45 perc | Total time: 1 3⁄4 hours |
Epres-habos kocka
Vajazz ki, vagy fújj be sütőspray-vel egy 23x32 cm-es tortaformát.
Egy kis tálban keverd össze a 12 dkg lisztet meg a sót. Dolgozd el vele a vajat és a 2 evőkanálnyi tejszínt (konyhai robotgéppel is megcsinálhatod, ha úgy tetszik). A lágy tésztaalapot nyomkodd a sütőformád aljára.
Keverd össze a 6 dkg lisztet a cukorral, hintsd meg vele a tortaformában lévő tésztát, a tetején pedig helyezd el a fölszeletelt epret (vagy más gyümölcsöt).
A felső réteghez keverd össze a cukrot és a lisztet, add hozzá a felvert tojást, a tejszínt meg a vaníliát (vagy más esszenciát), s ha simára összedolgoztad, öntsd a keveréket a tepsiben lévő gyümölcsre.
Előmelegített sütőben süsd 190°C-on 40-50 percig, vagy amíg a teteje halványbarna lesz. Hűtsd ki sütőrácson, majd tedd a hűtőszekrénybe.
Melegen vagy lehűtve is tálalhatod, édesített tejszínhabbal vagy fagylalttal.