Borzaska


Prep time: 45 percCooking time: 15 percTotal time: 1 óra

Leírás

Borzaska

Hozzávalók

150 grams
Vaj (olvasztott)
200 grams
Barnacukor
200 grams
Kristálycukor
1 teáskanál
Sütőpor
1 teáskanál
Szódabikarbóna
1 teáskanál
4
Tojás (elég villával felverni)
2 teáskanalak
Vaníllia
1⁄4 teáskanál
Fahéj
1 teáskanál
Szerecsendió
320 grams
Liszt
150 grams
Zabpehely
200 grams
Aszalt gyümölcs (apróra vágott aszalt gyümölcs (ízlés szerint áfonya, szilva, barack, meggy stb.))

Elkészítés

Olvaszd meg a vajat mikrohullámú készülékben. Add hozzá a cukrokat, hagyd egy kicsit kihűlni, majd keverd bele a felvert tojásokat, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a vaníliát, a fahéjat és a szerecsendiót. Keverd bele a lisztet. Végül tedd a tésztába az aszalt gyümölcsöt meg a zabpelyhet, és alaposan keverd össze az egészet. (A tésztának merevnek kell lennie.)
Teáskanállal adagolj tésztakupacokat kizsírozott sütőlapra, egymástól 7-8 cm távolságra.
Előmelegített sütőben süsd 175°C-on 12-15 percig. 2 percig hagyd a tepsiben hűlni, majd tedd tortarácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

magyar