Jelenlegi hely

Fahéjas csemege

Összegzés

Mennyiség(hozam)
Cookies
Elk. idő
20 perc
Főzési idő
15 perc
Teljes idő
35 perc

Leírás

Fahéjas csemege

Hozzávalók

100 grams
Vaj (olvasztott)
200 grams
Barnacukor
100 grams
Kristálycukor
2
Tojás
1 teáskanál
Fahéj
1 teáskanál
Szódabikarbóna
1 teáskanál
Borkősav-por
1 teáskanál
300 grams
Liszt

Elkészítés

Tésztagolyó-bevonathoz:
5 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
Olvaszd meg a vajat, add hozzá a cukrot és keverd össze Amíg felvered a tojásokat, hagyd szobahőmérsékleten majd keverd hozzá a tojásokat is. Adagold, hozzá a vaníliát, a fahéjat, a szódabikarbónát, a borkősav-port és sót. Jó alaposan keverd össze. Részletekben szórd belei lisztet, és minden adag liszt után keverd a tésztát.
Kézzel formálj belőle dió nagyságú golyókat. (Ha a tészta túlságosan ragadós, tedd be egy órára a hűtőbe.)
Keverd össze a cukrot és a fahéjat egy kis tálban, forgasd meg benne a tésztagolyókat. Kizsírozott sütőlapra egymástól 7-8 cm távolságra tedd, lisztezett lapos fakanállal lapítsd le a golyókat.
Előmelegített sütőben 165°C-on süsd 10-15 percig. (Egye kicsit aranyszínűeknek kell lenniük a széleken.) 2 percig hagyd a sütőlapon hűlni, majd tedd sütőrácsra és azon hagyd kihűlni.

Megjegyzések

(Lisa nagyon szereti ezt a süteményt volt alkalom, amikor legalább egy fél tucatot megevett egy üttében.)

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer